Global Compact Network Poland w raporcie rocznym Kulczyk Foundation 2017

18 czerwca 2018 | AktualnościTagged , , , , ,

„Współczesny świat jest dostępny na wyciągnięcie ręki. Dziś ani odległość, ani różnice kulturowe nie stanowią bariery nie do pokonania. Dlatego łatwiej i szybciej dostrzegamy problemy różnych społeczności. Nie powinniśmy być na nie obojętni.” – pisze we wstępie do Raportu Rocznego Kulczyk Foundation 2017 Prezes Zarządu Dominika Kulczyk.

Kulczyk Foundation jest członkiem Programu Etycznego Global Compact Network Poland. Do programu „Standard Etyki w Polsce” przystąpiło w 2016 roku. Od tamtej pory Fundacja współtworzy Standard, a Dominika Kulczyk jest członkiem Rady Programowej oraz ambasadorem obszaru standardy etyczne i prawa kobiet w biznesie. Aktywnie współtworzy i włącza się w działania grupy roboczej ds. równości i różnorodności w miejscu pracy.

W raporcie znalazło się miejsce na opis działań prowadzonych w partnerstwie z Global Compact Network Poland (strona 48-49):

„11 spółek z Grupy przystąpiło do Programu Etycznego Global Compact Network Poland. Tym samym przyjęły kierunek rozwoju w oparciu o przestrzeganie zasad etycznych i zrównoważonego rozwoju oraz przydatne narzędzie ich implementacji i weryfikacji”

Raport stanowi podsumowanie działań prowadzonych przez Kulczyk Foundation w 2017 roku. Przeglądając dokument można zapoznać się m.in. z mapą projektów, opisem konkretnych projektów społecznych, np. w Beninie, Brazylii czy Kolumbii, opisem projektów edukacyjnych, a także kalendarium ze wszystkimi działaniami w 2017 roku. Wszystkich serdecznie zachęcamy do lektury, a Kulczyk Foundation życzymy dalszych sukcesów!